Volgende week staat Nederland kouder te wachten


Na een weekend met zacht weer – voor de tijd van het jaar – mag Nederland vanaf de tweede helft van volgende week lagere temperaturen verwachten, aldus het meteorologisch instituut KNMI. Vanaf woensdag kunnen maxima zo laag blijven als 5 graden.

Vrijdag en zaterdag is er een mix van wolken en zon, met in het oosten enkele buien. De maxima stijgen naar ongeveer 11 op vrijdag en rond 9 op zaterdag – behoorlijk mild voor de tijd van het jaar.

Vanaf zondag is de kans klein dat de zon haar gezicht laat zien. De week begint regenachtig, vanaf dinsdag wordt droger weer verwacht. De maxima beginnen mild, variërend tussen 8 en 10 graden van zondag tot dinsdag.

“Later in de week wordt de kans op kouder weer geleidelijk groter”, aldus het KNMI. Momenteel verwacht het voor woensdag en donderdag middagtemperaturen tussen de 5 en 9 graden. Daarna is de kans op droger weer groot en dalen de temperaturen tot beneden normaal.

Lees ook:  Geen deal: Gesprekken over asielhuisvesting eindigen omdat de partij van de premier de steden niet zal dwingen hun deel te doen

Plaats een reactie