Voetballer Miedema scheurt haar kruisband en is twijfelachtig voor het WK


Voetbalster Vivianne Miedema speelt deze zomer waarschijnlijk niet op het WK. Het Nederlands elftal en Arsenal-spits heeft haar voorste cruciale ligament (VKB) gescheurd.

Miedema liep de blessure vorige week op in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon. Medische tests hebben inmiddels de ernst van de blessure bewezen.

De aanvaller ondergaat binnenkort een knieoperatie en is binnen afzienbare tijd out. Het is nog onduidelijk hoe lang de topscorer aller tijden van Oranje (95 goals in 115 wedstrijden) buitenspel staat, maar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland komt mogelijk te vroeg. Het toernooi wordt gespeeld van 20 juli tot en met 20 augustus.

Hoewel Arsenal na de operatie pas een tijdsindicatie wil geven, heeft Miedema het WK schijnbaar uitgesloten. “Het was een van die momenten waarop ik het meteen wist”, schreef ze op sociale media. “Er gaan zoveel dingen door je hoofd: ik kan mijn team dit seizoen niet meer helpen, lange tijd geen WK, operatie en revalidatie.”

Lees ook:  Vermeende drugsbaron beraamde ontvoering van premier Rutte, getuigenverklaringen

Miedema, die een deel van het EK in Engeland miste door positief te testen op het coronavirus, weet dat haar herstel een zware weg tegemoet gaat. Haar Engelse partner en Arsenal-teamgenote Beth Mead liep eind vorige maand exact dezelfde blessure op.

“Ik ga je niet vertellen dat ik sterker terug zal komen of dat ik ernaar uitkijk om de komende maanden in de sportschool door te brengen. Het zal raak zijn met veel moeilijke dagen (veel huilen, wat we al veel hebben gehad), maar helaas hoort het bij voetbal. Ik heb het geluk geweldige teamgenoten, vrienden en familie om me heen en Beth te hebben, die me door alles heen kunnen loodsen terwijl ze me maar een paar weken voor zijn”, aldus Miedema.

Plaats een reactie