Vluchtelingen verhuisd vanwege harde wind


De bewoners van de tijdelijke opvang voor vluchtelingen Marnewaard in het Groningse Zoutkamp worden vanwege harde wind verplaatst naar andere voorzieningen. Het gaat om een ​​tijdelijke maatregel uit “voorzorg”, aldus het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Zo’n 254 mensen zijn afgevoerd naar Ter Apel en nog eens 138 naar Biddinghuizen.

“Door de harde wind en de weersverwachting van gisteren en de komende dagen staat de veiligheid in de paviljoens onder druk”, aldus een woordvoerder. Wanneer ze kunnen terugkeren, is nog niet beslist.

In Marnewaard was het 5-6 windkracht, voegde het COA eraan toe. “De verwachting is dat dit de komende dagen kan oplopen tot windkracht 8. De weersvoorspelling blijft in ieder geval tot 2 januari ongunstig. We hopen de locatie Marnewaard zo snel mogelijk open te krijgen, maar niet voordat het gegarandeerd veilig is.”

De locatie blijft in ieder geval tot 2 januari gesloten. Om de lasten in Ter Apel te helpen verlichten, wordt op andere COA-locaties gezocht naar plaatsen voor de vluchtelingen uit Marnewaard of voor nieuwkomers in Ter Apel. Het gezelschap uit de Marnewaard past op dit punt, maar ze willen graag wat extra ruimte.

Lees ook:  Nederland begint de WK-campagne met een gemakkelijke zege op Maleisië

De nu vrijgekomen opvang is bedoeld als wachtlocatie voor nieuwe asielzoekers die in Ter Apel aankomen en voor wie geen plek is.

Plaats een reactie