Vliegtickets stijgen deze winter met honderden euro’s voor reizen buiten Europa

Image source - Pexels.com


Vliegen binnen Europa kost deze winter tientallen euro’s meer per ticket, terwijl intercontinentaal reizen de prijzen waarschijnlijk met honderden zal doen stijgen, vertellen branchedeskundigen aan De Telegraaf. De prijsstijgingen zullen niet alleen het gevolg zijn van de stijgende brandstofprijs, maar ook van belasting- en tariefverhogingen.

“We verwachten prijsstijgingen van tussen de 10 en 20 procent in de winter als gevolg van de vliegbelasting, de forse verhoging van de luchthavengelden en duurdere kerosine”, zegt Marnix Fruitema van luchtvaartvertegenwoordiging Barin in een interview met de krant.

Een wat langere reis naar de Canarische Eilanden of Kaapverdië wordt deze winter zo’n 100 euro duurder en komende zomer zo’n 50 tot 60 euro duurder. “Dit betekent dat reizen duurder wordt, terwijl de koopkracht daalt. De consument doet een stapje terug’, zegt Steven van der Heijden van Corendon tegen De Telegraaf.

Olieprijs stijgt met 50%, Schipholtarieven stijgen met 37%, Vertrekbelasting verdrievoudigt

De stijgende brandstofkosten zijn toe te schrijven aan de olieprijs, die ongeveer 50 procent hoger ligt dan in januari. Luchtvaartmaatschappijen die hun weddenschappen hebben afgedekt door vóór de golf geavanceerde contracten met een vaste prijs op brandstof af te sluiten, hebben tot dusverre grotendeels kunnen voorkomen dat ze hun prijzen verhogen, maar dat zal snel veranderen, aldus de krant. Van der Heijden zei dat Corendon vorig jaar het grootste deel van zijn brandstof veiligstelde voor zo’n 700 dollar per ton. Sindsdien is het gestegen tot 1.100 dollar op een moment dat de euro aan waarde verloor ten opzichte van de dollar. “Gelukkig zien we nu een licht dalende trend omdat de olieprijs daalt”, zei hij.

Ook de start- en landingsgelden op Schiphol zullen de komende drie jaar met 37 procent stijgen, terwijl de luchthaven oorspronkelijk van plan was de tarieven met 42 procent te verhogen. De renteverhoging zal worden doorgevoerd om de inkomsten te ondersteunen, aangezien Schiphol zei dat het in de eerste twee jaar van de coronaviruspandemie 1,6 miljard euro aan inkomsten misliep. EasyJet schatte eerder dat zijn passagiers ongeveer 40 euro aan kosten zullen uitgeven bovenop de prijs van een ticket.

Daarnaast gaat de belasting op vliegtickets voor de meeste vertrekkende passagiers van 8 euro dit jaar naar 24 euro volgend jaar. Minister van Financiën Sigrid Kaag zei in het verleden te denken dat de duurzamere optie van reizen met de trein aantrekkelijker wordt dan vliegen.

Lage prijzen en deals zullen niet helemaal verdwijnen

De directeur van EasyJet Nederland, William Vet, zei dat er nog steeds goedkope tickets zullen zijn. De luchtvaartmaatschappij rekent op uitverkochte vluchten om andere prijsstijgingen te helpen dekken, en genereert extra inkomsten door haar tarief los te koppelen van extra kosten, zoals maaltijdservice, gereserveerde zitplaatsen en bagagekosten.

De ticketprijzen op EasyJet zijn met zo’n 8 procent gestegen, meldt De Telegraaf, en andere vervoerders moeten waakzaam blijven met hun prijzen. “Op sommige routes kunnen de prijzen gewoon niet omhoog omdat er veel concurrentie is”, zegt een KLM-woordvoerder tegen de krant.

Transavia-topman Marcel de Nooijer merkte op dat hij de belastingverhoging op vertrekkende passagiers in ieder geval graag zou willen zien in duurzame investeringen in vliegen. “Jammer dat de overheid de vliegbelasting niet terug laat vloeien in een bijdrage voor een schonere luchtvaart”, zegt hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?