Vijfde Nederlander opgepakt in complot om Belgische politicus te ontvoeren


In december werd een vijfde Nederlander opgepakt wegens betrokkenheid bij het plan om de Belgische minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, te ontvoeren. Een woordvoerder van de landelijke eenheid van de politie bevestigt berichten uit de Belgische media en Het Parool. De rechtbank Amsterdam doet op 19 januari uitspraak over uitlevering van de verdachten.

De politie hield de verdachte aan na een rechtshulpverzoek vanuit België. Meer details over de arrestatie kon de woordvoerder niet geven. Volgens zijn advocaat werd hij op 15 december gearresteerd.

De nieuwe aangehouden verdachte is een 22-jarige uit Den Haag. Lorenzo B. zou volgens het Parool een hoofdrol hebben gespeeld bij het plannen van de ontvoering.

Eerder werden al vier mensen uit Nederland aangehouden in Den Haag en Leidschendam.

De mannen worden ervan beschuldigd de ontvoering van Van Quickenborne te hebben gepland, die net op tijd werd verijdeld, aldus de politie. Ze zouden een auto hebben achtergelaten bij de ministerwoning in Kortrijk met daarin flessen benzine en een automatisch geweer.

Lees ook:  Turkije dagvaardt Nederlandse ambassadeur wegens Haagse demonstrant die Koran verscheurde

Van Quickenborne moest onderduiken en werd zwaar bewaakt. Hij denkt dat de verdachten naar eigen zeggen uit ‘de hoeken van de drugsmaffia’ komen.

Plaats een reactie