Vijf opgenomen in ziekenhuis na brand in appartement Amsterdam

Image source - Pexels.com


Bij een woningbrand in de Juliana van Stolbergstraat in Amsterdam zijn maandagochtend vijf mensen gewond geraakt. Een van de slachtoffers liep ernstige verwondingen op, bevestigt een woordvoerder van de brandweer aan NH Nieuws.

De brandweer rukte om 6.20 uur uit naar de woning en schakelde snel meerdere eenheden in vanwege de omvang van de brand. Ook werden meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd. Ze wisten het vuur binnen een uur te blussen.

De brand begon in een appartement op de begane grond en breidde zich snel uit naar andere woningen in het vier verdiepingen tellende appartementencomplex. Hulpverleners hebben acht woningen geëvacueerd. Volgens het ANP zijn acht huizen zodanig beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn.

De bewoner van de woning waar de brand uitbrak raakte zwaargewond. De andere vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

De brandweer heeft maandagochtend ook een brand geblust in een pand aan de Vijzelgracht in het centrum van Amsterdam. Die brand ontstond na een explosie. De brandweer heeft twee mensen in veiligheid gebracht. Paramedici controleerden hen en ze hadden geen verdere behandeling nodig, zei de lokale veiligheidsregio tegen het Parool.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?