Vijf kinderen gewond bij eenzijdig auto-ongeluk; Bestuurder niet geslaagd voor blaastest


Vijf kinderen uit Hulst zijn gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeluk op de rijbaan parallel aan de N290 bij Zaamslag, onderdeel van de gemeente Terneuzen in Zeeland. De bestuurder van de auto, geïdentificeerd als een 27-jarige vrouw, komt ook uit Hulst. Ze zou na het ongeval niet zijn geslaagd voor een eerste ademtest.

Zij en de vijf kinderen belandden in een droge sloot toen de auto zaterdagmiddag bij het ongeval van de weg raakte. De drie jongens en twee meisjes, tussen de twee en zeven jaar oud, zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de kinderen werd echter zondagochtend vroeg niet bekendgemaakt.

De 27-jarige vrouw is de moeder van twee van de vijf kinderen in de auto. Het is nog onduidelijk waarom de andere drie kinderen bij haar in de auto zaten.

Uit een blaastest bleek dat de vrouw mogelijk onder invloed van alcohol had gereden. Als gevolg hiervan werd haar rijbewijs in beslag genomen en werd ze gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. De politie nam bloed af bij de 27-jarige om vast te stellen of ze mogelijk drugs of alcohol had gebruikt.

Lees ook:  Amsterdammer kan 33 maanden krijgen voor bedreiging Nederlandse premier, aanzetten tot terroristische misdaad

De vrouw werd later vrijgelaten, maar de politie zei niet dat ze was vrijgesproken van strafrechtelijke verdenking.

Plaats een reactie