Vier Nederlanders opgepakt in Antwerpen met explosieven, vuurwapen

Image source - Pexels.com


In de Antwerpse wijk Bogerhuit is dinsdagochtend vroeg een groep Nederlandse mannen met explosieven en een vuurwapen aangehouden. Ze werden betrapt in de buurt van een restaurant van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik, dat eerder het doelwit was van aanslagen.

De arrestatie vond plaats rond 5 uur ‘s ochtends, bevestigden autoriteiten in de Belgische stad aan HLN. “De politie stopte een verdacht voertuig en controleerde het. In de auto werden een vuurwapen en brandbommen gevonden. De vier jonge Nederlanders zijn opgepakt”, zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

Hun bedoeling was nog in onderzoek. Zij worden verhoord voordat de zaak wordt overgedragen aan de rechter-commissaris.

De auto is gestopt bij de Poke Bowl Place op de Stenenbrug. Eerder deze zomer werden twee mannen gearresteerd nadat een kalasjnikov was gebruikt om geweerschoten af ​​te vuren op het gebouw. Een week later trapte iemand de deur van het gebouw open en gooide een brandbom naar binnen, meldde HLN. Ze krabbelden ook het woord ‘dief’ op de luiken.

Het gerucht gaat dat de broer van de kickbokser, Saïd Ben Saddik, in het verleden een deel of het geheel van een drugszending heeft gestolen. Poke Bowl Place bevindt zich ook waar de verdachte van een drugsmisdaad vroeger de mobiele telefoonwinkel van Belhuis huisvestte, waar hij versleutelde mobiele telefoons verkocht die naar verluidt de Sky ECC-service gebruikten.

Autoriteiten in Nederland beweerden de Sky ECC-service te hebben gehackt, wat het bedrijf ontkende, voordat de Sky-server in beslag werd genomen. Antwerpse functionarissen hebben op dezelfde manier hard opgetreden tegen het Sky ECC-netwerk.

De Nederlandse politie infiltreerde Sky ECC, hetzij door phishing of door een hack, maar het heeft geleid tot verschillende arrestaties in de onderwereld van de Nederlandse drugsbende. De bendes worden vaak gelinkt aan onderzoeken, niet alleen in de Rotterdamse haven en elders in Nederland, maar ook in de Antwerpse haven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?