Vier dood aangetroffen in rivier de Lek, waarschijnlijk familie vermist na huwelijk in Rotterdam


Vier mensen die dood zijn gevonden in de rivier de Lek zijn waarschijnlijk omgekomen toen de auto waarin ze reden in het water crashte. Volgens Rijnmond zouden de vier een vader, moeder en hun twee volwassen dochters zijn.

De politie heeft de identiteit van de overledene niet bevestigd. Bronnen vertelden de nieuwszender dat het vermoedelijk dezelfde mensen zijn die vermist werden na een bruiloft in Rotterdam. Familie en vrienden probeerden ze in het weekend op te sporen via sociale media. In de berichten over de vermiste personen werd opgemerkt dat de vier zaterdagavond op de huwelijksreceptie in de buurt van de Cicerostraat in Rotterdam waren en het evenement tegen middernacht verlieten. Van de vier volwassenen, allemaal inwoners van Gouda, was sindsdien niets meer vernomen.

Ze verlieten de bruiloft in een grijze Nissan Micra. Video-opname op de onderzoekslocatie toonde aan dat een voertuig van hetzelfde merk en model maandagochtend vroeg uit de rivier werd getrokken. Het had ook hetzelfde kenteken als het voertuig dat door bezorgde familieleden op sociale media werd geïdentificeerd.

Lees ook:  Asielzoeker hotel deal bereikt, met 150 set om te verblijven in Albergen; Delft naar woning 220

Voordat de auto werd gevonden, blijkt uit gegevens van de hulpdiensten dat zondag omstreeks 15.30 uur een lichaam is gevonden in de Lek bij Streefkerk. Mensen langs Opperstok zagen het lichaam van een vrouw, die blijkbaar al enkele uren dood was. Hulpdiensten werden massaal naar het gebied gestuurd.

Enige tijd later werd het lichaam van een andere vrouw gevonden in de Lek, dichter bij de Groot-Ammers kant van de rivier. Duikers die het water doorzochten, vonden maandag in de vroege ochtenduren de Nissan. In het voertuig bevonden zich nog twee lichamen.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Rijnmond merkte op dat er een veerboot is tussen Streefkerk en Groot-Ammers in de buurt van de crashlocatie, maar dat daar geen andere rivierovergangen zijn aangelegd. Onderzoekers zullen onderzoeken of de bestuurder een navigatiesysteem gebruikte en of dat de oorzaak kan zijn geweest van het in het water belanden van de auto.

Geplaatst door Aimad Bennouho op maandag 24 oktober 2022Plaats een reactie