Video: Overstromingen op verschillende plaatsen gemeld door regenval woensdagnacht

Image source - Pexels.com


Op verschillende plaatsen in het noordoosten van Nederland hebben regenbuien voor wateroverlast gezorgd. De Veiligheidsregio Groningen maakte bekend dat de overstroming heeft geleid tot veel noodoproepen naar de meldkamer in Noord-Nederland. Naar aanleiding hiervan heeft de brandweer daar gevraagd dat mensen alleen 112 bellen in levensbedreigende situaties.

Straten in Hardenberg, Overijssel stonden onder water, meldt RTV Oost. Ook in de provincies Drenthe en Groningen stonden na hevige buien wegen onder water, zoals in de gemeenten Beilen en Winschoten.

Woensdagavond was in de provincies Friesland, Groningen en Utrecht de weerwaarschuwing Code Geel van kracht. Eerder op de avond had het KNMI ook al een waarschuwing afgegeven voor Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Volgens het KNMI was hagel mogelijk in Friesland en Groningen en zou ook zeer zware lokale neerslag voor overlast kunnen zorgen. In Utrecht werd onweer verwacht met tussen de 30 en 40 millimeter neerslag per uur. Een dergelijk bedrag kan zeker lokale problemen veroorzaken, aldus het meteorologisch instituut.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?