Video: Man met mes rijdt auto café in na dronken ruzie

Image source - Pexels.com


De politie heeft in Renesse een met een mes zwaaiende man aangehouden nadat hij woensdagochtend in de vroege uurtjes twee keer met zijn auto een caféterras inreed. Bij het incident raakte een vrouw gewond. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld, meldt de politie.

Het incident gebeurde rond 01:00 uur bij café De Zoom en Bar de Stulp aan de Hogezoom. Volgens Omroep Zeeland raakte de man het kwijt toen beveiligers hem probeerden te beletten met een glas bier de openbare weg op te gaan.

Na wat duwen en trekken stapte de man in zijn auto en crashte hij op met mensen gevulde terrassen, zegt De Zoom-eigenaar Jeroen Giele tegen de omroep. Eerst botste hij tegen Bar de Stulp aan de overkant van de straat en daarna meerdere keren tegen De Zoom. Mensen raakten in paniek, zei Giele. “Mensen klommen over ramen om veiligheid te vinden. We deden de deuren van het bedrijf op slot en probeerden de veiligheid buiten te garanderen.”

Op sociale media is te zien hoe de man tot aan het terras van De Zoom rijdt en vervolgens via de toegangsboog het dek op probeert te rijden terwijl omstanders de auto met een bril bekogelen. Bij de tweede poging reed hij bijna tot aan de voordeur alvorens achteruit te rijden en weg te rijden.

De man kwam korte tijd later terug met een mes, zei Giele. ‘Ik weet niet wat hem bezielde. Het is verschrikkelijk dat dit uit het niets kan escaleren.”

Reagerende politieagenten hebben met pepperspray en een taser de 51-jarige man uit Hellevoetsluis overmeesterd en aangehouden. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Giele kent de man al jaren. “We hebben nog nooit problemen met hem gehad. Hij was aan het begin van de avond zelfs vriendschappelijk”, zegt Giele tegen de omroep. “Iedereen is diep getroffen.”Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?