Video: Dierenwelzijnsorganisaties willen beurzen in wilde dieren verbieden

Image source - Pexels.com


Verschillende dierenwelzijnsorganisaties riepen minister Henk Staghouder van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op om exotische beurzen waar levende wilde dieren worden verhandeld, te verbieden.

Werelddierenbescherming, Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn, Stichting SPOTS, Stichting AAP en de Dierencoalitie noemden het vreselijk dat wilde dieren als vogels en reptielen nog steeds op beurzen in Nederland worden verhandeld, stellen ze in een persbericht.

“Op de beurzen zagen we de afgelopen maanden weer overvolle slangen, gestreste hagedissen en komodovaranen in plastic bakjes”, zegt Sanne Kuijpers van Werelddierenbescherming Nederland. “Het zijn prachtige dieren, maar we moeten ons realiseren dat deze wilde dieren in het wild thuishoren en niet op een dienblad op een Nederlandse kermis.”

De organisaties bezochten verschillende beurzen en legden vast in welke omstandigheden dieren zich bevonden.

Volgens Kuijpers waren de dieren duidelijk gestrest. “Ze werden constant opgepakt en verplaatst, waren extreem beperkt in hun bewegingsruimte, hadden geen schuilplaatsen en hadden tape om hun mond om te voorkomen dat ze bijten.”

De organisaties vinden het schandalig dat een dergelijke behandeling van dieren in Nederland wordt getolereerd. “Kortom, kermissen met wilde dieren zijn ronduit onvriendelijk voor dieren en daar moet een einde aan komen”, zegt Kuijpers.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?