Verdachte van dodelijke schietpartij in winkelcentrum nog steeds voortvluchtig


De politie is nog steeds op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong, die zaterdag zijn ex-partner en haar moeder neerschoot in een winkelcentrum in Zwijndrecht. De 66-jarige moeder uit Dordrecht overleed ter plaatse. De 38-jarige vrouw uit Rotterdam verkeert nog steeds in kritieke toestand, meldt Rijnmond.

Volgens Rijnmond heeft de verdachte een strafblad van 20 jaar en is hij goed bekend bij de politie. Hij is veroordeeld voor verschillende gewapende overvallen, diefstal en drugshandel. Zo kreeg hij in 2017 zeven jaar cel voor de gewelddadige overval op een geldloper in winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer in december 2015. De overvallers hielden het slachtoffer onder schot en stalen zijn geldkist, waarmee hij 260.000 euro buit maakte.

Het AD meldde dat de in Vietnam geboren man berucht is omdat hij de politie ontwijkt en daarom de bijnaam “Lucky” heeft gekregen. Een politiebron vertelde de krant dat Vuong een “professional is die nauwelijks fouten maakt”. Hij schakelt vaak brandertelefoons uit, beweegt zich rond in gestolen auto’s en ontmoet altijd op drukke openbare locaties, zei de bron.

Lees ook:  Zo'n 40 studenten zijn uit hun woningen geëvacueerd na brand in studentengebouw

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt tegen Rijnmond dat ze een klopjacht op Vuong zijn gestart. De woordvoerder beschreef de man als gewapend en levensgevaarlijk. “We doen er alles aan om hem te vinden en te arresteren.”

Plaats een reactie