Verdachte van dodelijke aanrijding in Amsterdam op beschuldiging van doodslag


De man die sinds zondag vastzit op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Amsterdam-West wordt formeel verdacht van doodslag. Hij heeft nog twee weken voorarrest gekregen, meldt de rechter-commissaris in Amsterdam vrijdag.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 25-jarige Amsterdammer van doodslag en het verlaten van de plaats van een ongeval. Bij een aanrijding zaterdagavond op de Tweede Hugo de Grootstraat is een 20-jarige scooterbestuurder om het leven gekomen. Ook een fietser raakte gewond. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door en meldde zich een dag later bij de politie.

De bestuurder maakt zich volgens het OM vermoedelijk schuldig aan gevaarlijk rijgedrag op een plek waar ander verkeer de weg kruist. Hij zou “onverwachte manoeuvres” hebben gemaakt en te hard hebben gereden. “Vrienden die bij hem in de auto zaten, waarschuwden hem, maar hij negeerde het.”

Getuigen verklaarden eerder dat de bestuurder van de auto vanaf de Jan van Galenstraat de Tweede Hugo de Grootstraat inreed en waarschijnlijk de macht over het stuur verloor, waarna hij de scooter en fietser aan de overzijde van de weg raakte. Omstanders en reddingswerkers haastten zich om de bestuurder van de scooter te reanimeren, maar het slachtoffer overleed uiteindelijk in een ziekenhuis in de omgeving aan zijn verwondingen. De fietser liep een hersenschudding op.

Lees ook:  Boeren moeten eerder voldoen aan strengere EU-mestregels; Sommige boeren woedend

Het voertuig, dat werd gefotografeerd door een omstander, werd later teruggevonden in het stadscentrum.

Plaats een reactie