Verdachte van brutale Amsterdamse overval op gepantserde vrachtwagen opgepakt in Guinee


In de hoofdstad van de Republiek Guinee is vorige week een Belg aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een beveiligd gepantserd vrachtwagentransport bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord vorig jaar. De edelmetaalovervaller vond plaats op 19 mei 2021.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigde de aanhouding vrijdag na berichtgeving in Vlaamse media.

De 27-jarige verdachte, Ibrahim A., zat ondergedoken in het Afrikaanse land omdat hij het doelwit was van een internationale klopjacht. A. moet in België nog een gevangenisstraf van 21 jaar uitzitten voor veroordelingen voor een reeks overvallen. Hij wist in maart 2020 te ontsnappen uit de gevangenis van Sint-Gillis.

De overval in Amsterdam-Noord leidde tot een Wild West-achtervolging waarbij de politie massaal op de overval reageerde. Dat eindigde grotendeels in Broek in Waterland, een dorp ten noorden van Amsterdam. Bij een vuurgevecht schoot de politie een van de overvallers dood in een weiland.

Lees ook:  Raad van State verzet zich tegen kabinet in laatste klap gezinsherenigingspauze

In november eiste het Openbaar Ministerie achttien jaar cel tegen zeven van de verdachten. Het OM eiste vijf jaar cel tegen een achtste verdachte, die een beduidend kleinere rol zou spelen.

Plaats een reactie