Veel meer klanten hadden in 2022 moeite met het betalen van de energierekening


De grote energieleveranciers Vattenfall en Eneco zien het afgelopen jaar een forse toename van het aantal klanten dat moeite heeft om hun energierekening te betalen. Over heel 2022 lag het aantal mensen met een betalingsachterstand bij Vattenfall 20 tot 30 procent hoger. Eneco zag zo’n 10 procent meer klanten die hun rekeningen niet konden betalen. De afgelopen maanden is het aantal betalingsproblemen enigszins gestabiliseerd, mogelijk geholpen door overheidscompensatie.

Bij Vattenfall was de grootste stijging van het aantal betalingsregelingen aan het begin van het jaar. De energieprijzen stegen vervolgens snel, vooral nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen. “In het tweede kwartaal was er weer een afname van betalingsregelingen. In het vierde kwartaal zagen we een stijging van het bedrag aan betalingsachterstanden door de stijging van de termijnbedragen”, aldus een woordvoerder.

Anders dan bij Vattenfall merkte Eneco pas later in het jaar meer betalingsproblemen. “Na de zomer begon het aantal betalingsachterstanden langzaam op te lopen, maar nu is het beeld hetzelfde als een paar weken geleden”, zegt een woordvoerder. Een paar procent van de klanten ondervond betalingsproblemen. “Dat laat zien dat veel mensen hun rekeningen kunnen betalen.”

Lees ook:  Veel meer kinderen uit huis van slachtoffers gehaald bij belastingschandaal

Bij Essent waren de betalingsachterstanden vorig jaar lager dan in 2021, toen de tarieven en inflatie veel lager waren. De leverancier kan niet zeggen hoe dat kan. In december is het aantal betalingsachterstanden licht gestegen. Het gemiddelde bedrag van een betalingsregeling bleef ondanks hogere tarieven stabiel. “Aan de andere kant zien we een positieve toename in het betaalgedrag van klanten”, zegt een woordvoerder, verwijzend naar de mogelijke invloed van energiecompensatie.

Op 1 januari veranderde de manier waarop de overheid huishoudens met hoge energieprijzen ondersteunt. Huishoudens betalen nu lagere tarieven tot een bepaald energieverbruik. Ze betalen het werkelijke tarief als ze meer dan 1.200 kubieke meter gas en 2.900 kilowattuur elektriciteit verbruiken. Welke invloed deze prijsplafond zal hebben, is nog moeilijk te zeggen. Essent en Vattenfall konden nog niet reageren. Volgens de Eneco-woordvoerder is het beeld bij het bedrijf nog niet veranderd door de prijsplafond.

Leveranciers en de overheid proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat huishoudens grote schulden opbouwen. Hiervoor zijn verschillende maatregelen, waaronder een noodfonds om mensen tijdelijk te helpen met hun betalingen. Ook huishoudens raken door een maatregel van de overheid tot in ieder geval april minder snel van het gas afgesloten. Zolang klanten in contact blijven met hun leverancier, zal de leverancier ze niet afsnijden tijdens de koude maanden.

Lees ook:  Asielzoekerscentrum voor langere tijd onbewoonbaar na brand, bewoners verhuisden

Plaats een reactie