Veel geannuleerde treinen op laatste stakingsdag NS; Geen arbeidsacties gepland voor Grand Prix

Image source - Pexels.com


Woensdag staken NS-medewerkers in regio Zuid en Oost. Maar ook reizigers buiten dit opvallende gebied worden getroffen. De vakbonden hebben beloofd dat er komend weekend geen stakingen plaatsvinden tijdens de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort.

Er waren woensdagochtend nogal wat geannuleerde treinen en de dienstregeling was niet in orde, zegt een woordvoerder van de NS. Hij verwacht dat dit de rest van de dag zo zal blijven.

“De baan is zo verweven dat we dat ook in andere delen van het land merken. Bovendien verwachten we vanaf dinsdag nawerkingen.”

Gisteren legde de NS-staking in het midden van het land bijna al het treinverkeer stil. “Als gevolg daarvan hadden we moeite om treinen op de juiste plek te krijgen om te vertrekken. Daarom worden treinen geschrapt en kunnen ze ook schutters zijn dan reizigers gewend zijn.”

Reizigers die woensdag met de trein willen, moeten de reisinformatie goed in de gaten houden, adviseert de woordvoerder.

De NS-medewerkers staken voor een betere cao nadat onderhandelingen tussen vakbonden FNV, CNV, VVMC en NS mislukten. FNV zei eerder dat er een landelijke staking zou komen als NS geen acceptabel bod zou doen.

Maar dat zal tijdens de Nederlandse Grand Prix dit weekend niet gebeuren, aldus de bonden. Het treinverkeer is van groot belang voor het goede verloop van de Grand Prix. De meeste wegen naar Zandvoort zijn tijdens het raceweekend afgesloten en bezoekers worden verzocht met de trein of fiets te komen.

Vorige week waarschuwde NS reizigers voor vrijdagmiddag grote drukte in de treinen rond de Johan Cruijff ArenA. Ajax speelt die dag SC Cambuur in de ArenA, Kensington speelt een uitverkocht concert in de Ziggo Dome, Yale Lauren speelt voor een volle zaal bij AFAS Live en de massa richting de Grand Prix komt op gang.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?