Vandaag worden in Noord-Nederland windstoten tot 80 km/u verwacht


De sterke aanhoudende wind en krachtige rukwinden zorgden woensdagochtend voor code geel weerswaarschuwing voor verschillende delen van Nederland. De waarschuwing is afgegeven door het KNMI voor Noord-Holland en Friesland, de Waddeneilanden en het gebied rond het IJsselmeer.

“In het noordwesten van het land zijn stevige windstoten tot circa 80 km/u mogelijk”, schrijft het KNMI. De wind uit het zuidwesten kan zowel het verkeer als de buitenactiviteiten beïnvloeden. “De zware windstoten kunnen tot het einde van de ochtend aanhouden.”

De aanhoudende windsnelheid kan variëren van 50 tot 62 km/u in Noord-Holland en ongeveer 40 tot 50 km/u in Zuid-Holland, Zeeland en Friesland. De verwachting is dat de wind aan de kust, op zee en langs de IJsselmeerkust nog sterker zal zijn. Landinwaarts zou de aanhoudende wind onder de 40 km/u moeten blijven.

De wind blijft in de middag krachtig maar zal gaan afnemen en in ieder geval op donderdag wat rustiger blijven. Vooral in het noordwesten kan het vrijdag en zondag weer aantrekken, aldus het KNMI. De komende zes dagen is er een zeer grote kans op regen.

Lees ook:  IJzige wegen geven waarschuwing code oranje in drie provincies; Meerdere ongevallen

Er werd voorspeld dat de hoge temperatuur de rest van de werkweek ongeveer 12 graden zou zijn, en een beetje koeler in het weekend, met dieptepunten van 6-8 graden. Na het weekend worden lagere maximumtemperaturen verwacht, maar nog steeds bovengemiddeld.

Plaats een reactie