Van Gaal leert van de verliezen van Duitsland en Argentinië op het WK


De verrassende nederlagen van Duitsland en Argentinië op het WK tegen respectievelijk Japan en Saoedi-Arabië (beide 2-1) hebben Louis van Gaal en de Nederlandse ploeg op scherp gezet. Aldus de Oranje-manager in zijn pre-match persconferentie voor de wedstrijd tegen Ecuador van donderdag.

“Dat ze verliezen, dat zegt iets”, zei de manager in het Qatar National Convention Centre in Doha. “Ze creëerden allebei veel kansen voor rust, maar maakten ze niet af. Dat ze het in de tweede helft weggeven, heeft misschien iets te maken met teamdiscipline. Onze teamdiscipline gaat door tot minuut 90. Daar spreek ik over met de jongens, wat is dat belangrijk.”

Van Gaal gaf toe dat hij van gedachten was veranderd over wie de sterkste tegenstander van Nederland zal zijn in de groepsfase. Ondanks dat hij zei dat Senegal de zwaarste tegenstander zou zijn, denkt Van Gaal nu dat Ecuador dat zal zijn.

“Ze zijn beter georganiseerd dan Senegal”, beweerde de manager. “En de spelers van Ecuador zijn slimmer. Dat maakt ze een hardere tegenstander dan Senegal”.

Lees ook:  € 730 mln. om de crisis van de asielopvang op te lossen; Gemeenten moeten 20.000 woningen ter beschikking stellen

De 71-jarige weigerde te antwoorden of Memphis Depay zou starten of invallen in de tweede helft. De spits is al twee maanden geblesseerd en werd in de eerste groepswedstrijd tegen Qatar 30 minuten ingezet. Op typische Van Gaal-manier antwoordde hij ook niet of Matthijs de Ligt of Jurrien Timber de centrale verdediger zou krijgen. De Ligt begon aan de eerste wedstrijd, maar van Gaal gaf toe dat Timber het na de wedstrijd misschien beter had gedaan op die positie.

Nederland kan zich vrijdag als eerste team plaatsen voor de knock-outronde van het WK. Oranje zou Ecuador moeten verslaan en Qatar zou ook nodig hebben om niet te winnen in de andere wedstrijd in de groep.

Plaats een reactie