Vakantiewerkers bieden werkgevers verlichting op krappe arbeidsmarkt, zegt Indeed

Image source - Pexels.com


Werkgevers hebben dit jaar meer vakantiewerkers geworven dan in voorgaande jaren en zijn ook eerder begonnen met rekruteren, zegt vacaturesite Indeed op basis van een analyse van Nederlandse vacatures. Met het inzetten van deze uitzendkrachten proberen bedrijven in te spelen op de krapte op de arbeidsmarkt, aldus de website.

Het aantal vacatures voor seizoensarbeid is in maart meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Als zelfbenoemde grootste vacaturesite van Nederland schat Indeed dat dit wellicht komt door angst bij werkgevers voor een drukke zomer.

Merkte inderdaad verschillen op tussen sectoren die op zoek waren naar vakantiewerkers. In de horeca en schoonmaak zijn veel extra arbeidskrachten nodig, stelt het bedrijf vast. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vacatures voor vakantiemedewerkers in de horeca verdrievoudigd. Daarentegen daalde het jaarlijkse aantal vacatures in de zorg op jaarbasis. Mogelijk komt dit doordat het coronavirus de zorgsector nu minder onder druk zet dan in voorgaande jaren, aldus Indeed.

De vacaturesite onderzocht ook welke vakantiebanen het populairst zijn. Het blijkt dat de verpakkingsposities op de eerste plaats kwamen.

Ondanks de toename van vakantiewerkers en eerdere wervingsacties, hebben werkgevers nog steeds moeite om vacatures te vervullen. Het landelijk databureau CBS zei eerder dat het aantal vacatures in twee jaar tijd meer dan verdubbeld is. Er zijn nu 143 vacatures per 100 werklozen, tegen 133 vacatures per 100 werklozen begin dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?