Uit onderzoek blijkt dat Amerikaanse vrouwen eerder bevallen dan Nederlandse vrouwen


Uit recent onderzoek blijkt dat Amerikaanse vrouwen gemiddeld eerder bevallen dan Britse en Nederlandse vrouwen. Zo bevallen 44% van de Nederlandse vrouwen en 40% van de Britse vrouwen na een zwangerschap van 40 weken of langer, tegenover slechts 23% van de Amerikaanse vrouwen, blijkt uit onderzoek van Boston University School of Public Health, Oxford University, Harvard Medische School, en Amsterdam UMC.

De onderzoekers ontdekten ook dat de gemiddelde zwangerschapsduur van Amerikaanse vrouwen tussen 1990 en 2020 met meer dan een halve week daalde. De hoeveelheid tijd daalde van 39,1 weken naar 38,5 weken.

De benadering van de gezondheidszorg omvatte waarschijnlijk één aspect dat leidde tot de conclusies van de onderzoekers. “Onze studie lijkt erop te wijzen dat, in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen, de verloskundige zorg in Amerikaanse ziekenhuizen voornamelijk gericht is op het gemak van gezondheidswerkers en niet voldoet aan de behoeften van barende vrouwen”, legt onderzoeker Neel Shah van de Maven Clinic uit. en Harvard Medical School. In feite pieken thuisbevallingen in de VS in dezelfde vroege ochtenduren als in andere landen, terwijl ziekenhuisbevallingen voornamelijk plaatsvinden tijdens de normale werkuren van gezondheidswerkers, van 8.00 uur tot 17.00 uur. algemene natuurlijke gang van zaken.

Lees ook:  Meerdere gewonden bij ongeval met vier auto's nadat vrachtwagen over de kop ging op de A6

“In de VS worden geboorten veel vaker begeleid door gynaecologen, terwijl in Nederland en het Verenigd Koninkrijk de meeste geboorten worden begeleid door verloskundigen”, zegt Ank de Jonge, hoogleraar verloskunde aan het Amsterdam UMC. “Verloskundige zorg in de VS leunt veel zwaarder op medische interventie dan die in het VK en Nederland.”

In totaal omvat het onderzoek gegevens over meer dan 3,8 miljoen geboorten in de VS en 156.000 geboorten in Nederland in 2014, en meer dan 56.000 geboorten in Engeland van 2008 tot 2010.

Plaats een reactie