Tweede verdachte, 24, aangehouden bij dodelijke schietpartij op Rotterdamse man vorige week


De politie heeft een tweede persoon aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij die afgelopen dinsdag plaatsvond in Rotterdam. Aanvankelijk werd gemeld dat het slachtoffer een 24-jarige man was die zichzelf naar een medische instelling kon brengen. Drie nachten later, op 30 december, stierf hij echter aan zijn verwondingen. Politie en aanklagers zeiden dat het slachtoffer, afkomstig uit Rotterdam, 25 was op het moment van zijn overlijden.

Het incident gebeurde op de Huniadijk in de wijk IJsselmonde. De politie: “Getuigen hoorden om 18.15 uur veel geschreeuw en zagen een auto op de Huniadijk met hoge snelheid wegrijden.” Even later verscheen de zwaargewonde man in het ziekenhuis.

Een dag na de schietpartij arresteerde de politie een 24-jarige Rotterdamse man in verband met het incident. Een magistraat heeft hem gedurende 14 dagen in hechtenis genomen terwijl het onderzoek voortduurt. “De man wordt verdacht van poging tot moord of doodslag”, zei het Openbaar Ministerie (OM) voordat het slachtoffer overleed.

Lees ook:  Zoetermeer sluit Nelson Mandelabrug vanwege mogelijk instortingsgevaar, station Zoetermeer voorlopig gesloten

Woensdag werd de tweede arrestatie aangekondigd. Die verdachte werd ook geïdentificeerd als een 24-jarige man uit Rotterdam.

“Er is nog veel onduidelijk over de omstandigheden, wat er aan het schietincident voorafging en wie er nog meer bij betrokken zijn”, zegt de politie woensdag in een update. “Dezelfde avond zijn agenten uitgebreid sporenonderzoek gestart in de woning aan de Huniadijk en hebben getuigen gesproken. Er is beslag gelegd op twee voertuigen die mogelijk betrokken waren voor onderzoek.”

Iedereen met informatie over de schietpartij werd gevraagd contact op te nemen met de politie, ook iedereen met beelden van beveiligingscamera’s of andere camera’s die inhoud in het gebied opnamen.

Plaats een reactie