Tweede man sterft in Nederlandse politiehechtenis in een week

Image source - Pexels.com


Een 37-jarige man uit Brummen is donderdag in een ziekenhuis overleden nadat hij onwel was geworden in een politieauto. De politie hield hem eerder op de dag aan. Een andere 37-jarige man stierf donderdag ook in het ziekenhuis nadat hij een week eerder onwel was geworden in politiehechtenis.

Volgens de politie hebben ze de man van Brummen donderdag aangehouden in Eerbeek omdat hij ‘gestoord’ bij mensen aanklopte. Politieagenten boeiden de man en zetten hem in de auto om hem voor onderzoek naar een crisisdienst te brengen.

“Tijdens het transport werd de man onwel en de agenten begonnen hem te reanimeren. Een ambulance arriveerde ter plaatse en heeft de man naar een ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden”, aldus de politie in een verklaring.

De Rijksrecherche, de afdeling die interne onderzoeken afhandelt bij overheidsdiensten zoals de politie, gaat onderzoeken wat er is gebeurd. De doodsoorzaak van de man maakt onderdeel uit van dat onderzoek. De politie doet geen verdere mededelingen totdat het onderzoek is afgerond.

Ook donderdag is een 37-jarige man uit Hengelo overleden in het ziekenhuis een week nadat de politie hem in Borne had aangehouden. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Hij werd onwel in de politieauto. Op beelden is te zien hoe twee agenten de schijnbaar bewusteloze man uit het voertuig slepen. Een van de politieagenten legde minstens twee keer zijn knie op de borst van de man.

Hij werd na de arrestatie in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en werd van de beademing gehaald nadat artsen hadden gezegd dat er vrijwel geen kans op herstel was. “Marcus laat twee jonge kinderen en de rest van zijn familie achter”, zegt Richard Korver, de advocaat die zijn familie vertegenwoordigt, in een verklaring aan NL Times. Hij voegde eraan toe dat “de familie de media vraagt ​​om hen voor nu en de komende weken met rust te laten, omdat ze zich zullen moeten herstellen na deze zeer tragische gebeurtenis.”

De politie noemde de dood van Marcus ‘droevig nieuws, vooral voor zijn familieleden en geliefden’. “Onze gedachten en condoleances gaan in de eerste plaats naar hen uit. Het heeft ook gevolgen voor de agenten die bij de arrestatie betrokken zijn. Het is nog te vroeg om de gebeurtenissen te beoordelen’, zei de politie donderdag in een korte verklaring.

Ook de Rijksrecherche doet onderzoek naar dit overlijden in politiehechtenis.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?