Twee Nederlandse tennissers staan ​​tegenover elkaar op Australian Open


Tallon Griekspoor plaatste zich overtuigend voor de tweede ronde van de Australian Open. Woensdag neemt hij het op tegen Botic van de Zandschulp. Het is voor het eerst sinds 2001 dat twee Nederlandse tennissers het tegen elkaar opnemen in een grand slam.

Griekspoor, de nummer 2 van Nederland, versloeg de Rus Pavel Kotov met 6-3, 7-6 (3), 6-3. Het was de vijfde zege van het jaar voor de 26-jarige tennisser. Hij pakte de titel in zijn eerste toernooi van het seizoen in Pune, India. De nummer 63 van de wereld heeft slechts één set verloren.

Eerder op de dag versloeg Van de Zandschulp Ila Ivashka uit Wit-Rusland in vier sets. Daardoor komt het tot een Nederlandse face-off. Voor het eerst sinds 2001 nemen twee Nederlandse tennissers het tegen elkaar op in een grand slam.

Griekspoor en Van de Zandschulp troffen elkaar half december in de finale van het Nederlands kampioenschap. Op het Nationaal Tenniscentrum in Amstelveen won Van de Zandschulp met 7-6 (5) 7-5.

Lees ook:  Regionale transportstaking zou meer ontwrichtend kunnen zijn; Tweede vakbond stelt ultimatum

Vorig jaar wist Griekspoor, die eind vorig jaar zijn samenwerking met trainer Raemon Sluiter beëindigde, ook de openingsronde in Melbourne te overleven. Hij verloor toen in de tweede ronde in een vijfsetter van de Spanjaard Pablo Carreno Busta.

Plaats een reactie