Twee gewonden bij ongeval met vijf auto’s, drie vrachtwagens; A27 bij Utrecht weer open


Door een aanrijding met drie vrachtwagens en vijf auto’s was de snelweg A27 maandag bij knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht urenlang afgesloten. Twee mensen die bij het ongeval betrokken waren, liepen verwondingen op die ernstig genoeg waren om in het ziekenhuis te worden opgenomen. De snelweg werd tegen het middaguur gedeeltelijk weer vrijgegeven en een paar uur later weer volledig vrijgegeven, aldus Rijkswaterstaat.

Het ongeval gebeurde rond 07.15 uur en de autoriteiten reageerden door het verkeer tussen Utrecht en Gorinchem stil te leggen. Het kostte de afdeling enkele uren om de weg vrij te maken van de vernielde voertuigen, zodat ze in ieder geval één rijstrook konden heropenen. Dat gebeurde rond 11.00 uur. Ook de vangrail liep flinke schade op.

Het ongeval zorgde voor flinke verkeershinder rond de stad Utrecht, waarbij reizigersorganisatie ANWB op een gegeven moment zelfs sprak van een patstelling. Ook het verkeer in de andere richting liep vertraging op omdat mensen langzamer gingen rijden om het ongeval te bekijken.

Lees ook:  Amsterdamse kinderopvang ontslaat stagiaire die ongepaste video's van kinderen op sociale media deelde

Rijkswaterstaat meldde om 08.20 uur dat deze rubbervolle file voor 85 minuten vertraging zorgde. Zo’n anderhalf uur later kregen automobilisten richting Utrecht te horen dat ze hun reis moesten uitstellen omdat het verkeer op de A2 stilstond door de afsluiting van de A27.

Reparatieploegen slaagden erin om de snelweg met een paar uur tijd voor het begin van de avondspits weer open te stellen. Landelijk waren er om 14.00 uur nog geen noemenswaardige files

Plaats een reactie