Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Middelburg aangehouden wegens brandstichting


Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Middelburg waar zaterdag brand woedde, zijn aangehouden op verdenking van brandstichting, meldt de politie. De verdachten zijn een 22-jarige man en een 28-jarige man. Ze worden gehoord door de politie. Door de brand kunnen zo’n 90 bewoners die op de derde en vierde verdieping van het centrum woonden voorlopig niet terugkeren.

De politie is ook een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand. Rond 7.50 uur brak de brand uit op de vierde verdieping van het asiel aan de Laurens Stommesweg, aldus de politie.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde al onderdak te zoeken voor de komende nacht en langere termijn. Zo’n 140 bewoners van de benedenverdiepingen kunnen pas zondag terug, omdat het zeker 24 uur duurt om de woningen weer toegankelijk te maken.

Voor de komende nacht worden voor deze mensen onderkomens ingericht. Nog eens 70 bewoners van de zijvleugels en geschakelde appartementen kunnen zaterdagmiddag weer terug naar hun woning.

Lees ook:  Nederlandse werkgevers zorgen over personeelstekort, hogere werkdruk in 2023

Bij de brand raakten acht mensen lichtgewond. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis. De gewonden hadden vooral rook ingeademd. Een van de slachtoffers was een brandweerman die in het ziekenhuis werd behandeld aan een verwonding aan zijn hand.

Plaats een reactie