Twee aangehouden voor verkoop van lachgas zonder vergunning, witwassen


De politie heeft twee mannen uit Den Bosch en Boxtel aangehouden voor het illegaal overhevelen van lachgas (lachgas) van grote cilinders naar kleine cilinders voor verkoop aan particuliere gebruikers zonder de juiste vergunningen. Ze worden ook beschuldigd van het witwassen van geld, aldus de politie.

In januari stelt Nederland de handel in en het bezit van lachgas strafbaar. Maar het is al illegaal om het gas over te hevelen naar kleine cilinders om zonder vergunning aan particuliere gebruikers te verkopen, aldus de politie. De politie vermoedt dat de twee mannen dat al jaren doen via een bedrijf in ‘s-Hertogenbosch en het crimineel verdiende geld hebben witgewassen, waarschijnlijk via een autoverhuurbedrijf.

Rechercheurs deden maandag invallen in negen panden in Den Bosch en Boxtel, waaronder een bedrijfspand waar de politie eerder dit jaar een grote partij lachgas aantrof en het autoverhuurbedrijf dat verdacht wordt van betrokkenheid bij witwassen. Ook werden de woningen van de verdachten doorzocht.

Lees ook:  Schiphol heeft al voor 16 miljoen euro stikstofemissierechten van boeren gekocht

De politie heeft beslag gelegd op het volledige wagenpark van het autoverhuurbedrijf, drie woningen, verschillende bankrekeningen en een grote som geld. “Het in beslag nemen van crimineel verdiend geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen ondermijnende criminaliteit”, aldus de politie.

De verdachten, een 31-jarige uit Den Bosch en een 32-jarige uit Boxtel, zitten vast voor nader onderzoek.

Plaats een reactie