TUI lanceert Ski Express nachttrein van Amsterdam naar Oostenrijk in december

Image source - Pexels.com


Goed nieuws voor wintersporters: TUI lanceert op tijd voor het komende skiseizoen een nachttrein naar Oostenrijk in een uitbreiding van de huidige samenwerking met GreenCityTrip. De TUI Ski Express rijdt tussen 23 december en 31 maart elke vrijdag naar Oostenrijkse wintersportbestemmingen, zo maakte TUI bekend.

De TUI Ski Express vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt rechtstreeks via Utrecht naar Oostenrijk. De trein komt Oostenrijk binnen bij Wörgl, waar hij verder rijdt naar Tirol of Salzburg en onderweg stopt bij verschillende populaire wintersportoorden, zoals Gerlos, Kirchberg, Niederau, Soll, Zell Am See en Westendorf.

“Je vertrekt op vrijdagavond en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen”, zei TUI. En je kunt direct gaan skiën, niet alleen omdat je goed uitgerust aankomt, maar ook omdat bij een TUI Ski Express-ticket een skipas is inbegrepen. Waar dikke winterspullen vaak de prijs van een vliegticket opdrijven, beloofde de reisorganisator geen extra bagagekosten voor het treintraject.

Volgens TUI is er grote belangstelling voor een nachttrein naar wintersportbestemmingen. Uit onderzoek onder TUI-klanten bleek dat nu nog maar 8 procent met de trein naar hun wintersportbestemming reist, maar dat 87 procent daar wel interesse in heeft. De belangrijkste redenen voor de interesse zijn gemak, gezelligheid en duurzaamheid. “De trein is voor een aantal bestemmingen een prima alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen”, zegt Arjan Kers, algemeen directeur van TUI Nederland.

Klanten kunnen op de Ski Express tickets boeken via de website van TUI. Vakanties met een ticket zijn voorzien van slaapcompartimenten met vaste of uitklapbare bedden in verschillende klassen. Boekingen kunnen een privé of gedeeld compartiment bevatten. De reizen duren 10 dagen inclusief de treinreizen, met zeven overnachtingen in een hotel, en een zesdaagse skipas is ingebouwd in de prijsstelling.

TUI werkt al samen met GreenCityTrip om treinen vanuit Nederland naar Kopenhagen, Florence, Milaan, Praag, Venetië en Wenen aan te bieden. “Na de start van een succesvolle samenwerking aan het begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI de wintersport per nachttrein op de markt te brengen. We zijn ervan overtuigd dat er veel interesse is, een grote partner als TUI betekent dat samen maken we het toegankelijk voor veel wintersporters”, aldus vertegenwoordigers van GreenCityTrip in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?