Tornado Cash: verdachte van witwassen van geld in voorlopige hechtenis

Image source - Pexels.com


Een rechtbank in Den Bosch heeft woensdag besloten de voorlopige hechtenis van een man die wordt verdacht van het witwassen van cryptocurrency met 90 dagen te verlengen, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De man werd eerder deze maand in Amsterdam gearresteerd op verdenking van het opzetten van de decentrale Etherium-mixservice Tornado Cash. De officier van justitie informeerde drie rechters over het onderzoek, waarna zij de verdediging hoorden. De raadskamer besloot vervolgens de man nog 90 dagen vast te houden, aldus het OM.

De 29-jarige man wordt ervan verdacht, samen met anderen, de mixservice te gebruiken om de “herkomst, bestemming en eigendom van meer dan 1 miljard aan crimineel verkregen cryptocurrencies” te verbergen, aldus het OM. De regering van de Verenigde Staten plaatste Tornado Cash op 8 augustus op haar sanctielijst.

Het onderzoek loopt nog en mogelijk worden er nog meer aanhoudingen verricht, aldus de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?