Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry’s werken samen met nieuwe smaken om slavernij en kinderarbeid te bestrijden

Image source - Pexels.com


De Nederlandse chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely kondigde aan samen te werken met ijsmerk Ben & Jerry’s aan een reeks producten die binnenkort in de winkelrekken zullen liggen om de eerlijke inkoop van cacaobonen en chocoladeproducten te promoten. De twee bedrijven zeiden dat ze samenwerkten vanwege hun gezamenlijke inzet om een ​​einde te maken aan slavernij en kinderarbeid in de chocolade-industrie.

“Op dit moment zijn er 30.000 gevallen van moderne slavernij en 1,56 miljoen gevallen van kinderarbeid in de chocolade-industrie in Ghana en Ivoorkust”, zegt Tony’s Chocolonely in een verklaring. “Miljoenen cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust worden gedwongen in armoede te leven omdat ze geen eerlijke prijs krijgen voor hun cacao.”

Het Nederlandse bedrijf won de steun van Ben & Jerry’s met een transparante eigendomsketen, zodat bedrijven die chocolade en andere industriële producten kopen, de oorsprong van cacaobonen kunnen traceren. Dit toont ook hogere lonen, partnerschappen met hun landbouwpartners, langetermijnverplichtingen en voortdurende inspanningen om producten en toeleveringsketens te verbeteren. “Uiteindelijk stellen we cacaoboeren in staat om een ​​leefbaar inkomen te verdienen en zorgen we voor blijvende verandering”, aldus Tony’s in een verklaring.

De bedrijven zullen de zuivel- en niet-zuivelversies uitbrengen van een nieuwe ijssmaak genaamd Chocolatey Love A-Fair. Het bevat swirls van gezouten karamel, stukjes zeezoutchocolade en stukjes karamel. Er worden ook twee nieuwe chocoladerepen verkocht. De eerste is gebaseerd op de Ben & Jerry’s smaak Strawberry Cheesecake, een witte chocoladereep met plakkerige stukjes aardbei en verkruimelde koekjes. De tweede is geïnspireerd op de ijssmaak Chocolate Fudge Brownie, een reep met donkere melkchocolade met knapperige stukjes brownie. Er is geen releasedatum gegeven voor de producten,

“Door deze samenwerking zullen niet alleen grote hoeveelheden cacaobonen afkomstig zijn van Tony’s Open Chain, maar de samenwerking met een van ‘s werelds meest geliefde sociale rechtvaardigheidsbedrijven zet ons initiatief echt internationaal op de kaart en bewijst dat onze manier van werken een oplossing is voor iedereen spelers in de cacao-industrie”, zegt Joke Aerts van Tony’s Chocolonely.

Ben & Jerry’s zei dat het de voortzetting was van zeven jaar werk waarin ze samenwerkten met Fairtrade-coöperaties in Ivoorkust. “We zijn serieus over chocolade-ijs en we staan ​​te popelen om onze krachten te bundelen met Tony’s Open Chain als Mission Ally, op een heerlijke reis naar een meer ethische toekomst voor cacaoproductie die alle chocoladeliefhebbers verdienen!” Zei Cheryl Pinto, Ben & Jerry’s Global Head of Values-Led Sourcing.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?