Tientallen politieagenten in Tilburg doen mee aan zoektocht naar 10-jarig meisje


Tientallen politieagenten zijn maandagavond in Tilburg op zoek gegaan naar een 10-jarig meisje nadat iemand haar in een busje had zien stappen en de situatie niet vertrouwde. De zoektocht werd dinsdag rond 03.00 uur gestaakt.

“Er is geen meisje als vermist opgegeven. We hebben geen aanwijzingen gevonden dat er een incident heeft plaatsgevonden”, aldus de politie Tilburg Twitteren op dinsdag. “We zullen vandaag zien wat we nog meer kunnen doen.”

Maandag rond 18.00 uur zag iemand die het meisje bij naam kent – Liana of Lyana – haar in een busje stappen. De situatie voelde verdacht aan, dus belden ze de politie. De politie startte direct een zoekactie naar het meisje en vroeg mensen op sociale media en Burgernet om uit te kijken naar haar en een blauwe bestelbus met wit en grijs logo. Ook kamden politieagenten de omgeving van de Philips Vingboonstraat uit.

Om 03.00 uur had niemand het kind als vermist opgegeven en de politie vond geen aanwijzingen dat er iets aan de hand was. Dus hebben ze de zoektocht afgeblazen.

Lees ook:  Lichaam gevonden na brand in wijk Arnhem; 7 woningen onbewoonbaar

Een politiewoordvoerder zegt tegen het Brabants Dagblad dat het goed was dat degene die het meisje in het busje zag stappen belde. Het is mogelijk dat ze de situatie verkeerd hebben ingeschat en dat het kind volkomen veilig was, maar er kan iets ergs zijn gebeurd. De politie zal altijd liever safe than sorry zijn.Plaats een reactie