Thalys naar Brussel rijdt weer, maar reizigers moeten rekening houden met vertraging


Het treinverkeer tussen Amsterdam en Parijs wordt weer opgestart, laat een woordvoerder van de NS weten. De Thalys heeft zaterdag vanwege ijzel een tijdje stilgelegen. Toch moeten reizigers op zaterdag rekening houden met vertragingen.

De problemen deden zich vooral voor in België. De Thalys kan daar nu weer rijden, maar omdat de trein eerst vanuit Brussel terug naar Nederland moet, kan het volgens de NS nog wel even duren voordat mensen weer echt kunnen reizen.

Reizigers wordt geadviseerd de internationale reisplanner en de informatie op stations in de gaten te houden om te bepalen wanneer de trein weer gaat rijden.

Ondertussen meldde de Belgische spooroperator Infrabel dat internationale treindiensten (Thalys, TGV en Eurostar) tussen Brussel en Frankrijk werden onderbroken door de vrieskou, aldus persbureau Belga.

De storing werd veroorzaakt door een Thalys en een TGV die bij Ruisbroek stopten vanwege ijsvorming op de bovenleidingen, aldus Infrabel.

Op dit moment is de Belgische spooroperator druk bezig met het verhelpen van de storing. Passagiers van de gestopte treinen worden geëvacueerd.

Lees ook:  Handhaving van het vuurwerkverbod had geen prioriteit, bevestigt de politie

Plaats een reactie