Tesla-bestuurder betrapt op het stelen van elektriciteit van een lantaarnpaal in Zuid-Holland


De politie in Oud-Beijerland heeft een Tesla-bestuurder aangehouden die ervan wordt beschuldigd zijn auto op te laden door hem aan te sluiten op een straatlantaarn in de Bootstraat. Hij wordt verdacht van het stelen van elektriciteit uit de lantaarnpaal in het Zuid-Hollandse plaatsje.

“We zijn benieuwd naar het verhaal achter deze daad”, laat de politie weten op sociale media. De politie arresteerde de bestuurder van het volledig elektrische voertuig minder dan twee weken voordat de nationale energieprijsplafond van kracht wordt, wat de elektriciteitsrekening voor de meeste gemiddelde consumenten zou moeten verlagen.

Zoals het AD opmerkte, was het besturen van een elektrische auto vorig jaar extreem goedkoop, maar is nu vaak duurder in gebruik dan voertuigen die benzine of diesel verbruiken. De krant detailleerde dat een elektrische auto die 15 kWh elektriciteit per 100 kilometer verbruikt, 12,60 euro kost om die afstand af te leggen.

Ter vergelijking: de BMW 530i verbruikt voor dezelfde actieradius 5,5 liter benzine, zo blijkt uit een persbericht van de fabrikant. Benzine en diesel worden momenteel voor 1,88 verkocht bij Nederlandse tankstations langs de snelweg, volgens United Consumers, waardoor de kosten van de BMW per 100 kilometer op 10,34 euro komen te liggen.

Lees ook:  Nederlandse politie helpt bij het verwijderen van tientallen DDoS-for-hire-websites

Op het meest flagrante geval van elektriciteitsdiefstal staat een zware straf. Verdachten die in die zaken worden veroordeeld, kunnen een boete krijgen van maximaal 100.000 euro en maximaal vier jaar achter de tralies, aldus het AD.Plaats een reactie