Tennisprof Griekspoor uitgeschakeld op Australian Open


Tallon Griekspoor kon geen mirakel voor elkaar krijgen in de derde ronde van de Australian Open. De Nederlandse tennisster, nummer 63 van de wereld, werd uitgeschakeld door Stefanos Tsitsipas, die als derde eindigde. Griekspoor verloor met 2-6, 6-7 (5), 3-6 in de Rod Laver Arena, meldt de NOS.

,,Het is jammer, maar het was een heel goede start van dit jaar”, zei Griekspoor na de wedstrijd. “Jammer van het verlies, maar Tsistipas was net een niveau te goed.”

Het was Griekspoor’s eerste nederlaag van het jaar. Hij won zes opeenvolgende wedstrijden en de ATP-titel in Pune. En op de Australian Open versloeg Griekspoor de Rus Paval Kotov in de eerste ronde en de Nederlander Botic van Zandschulp in de tweede.

Griekspoor bereikte voor het eerst deze Australian Open de derde ronde van een grandslamtoernooi. Hij noemde het een prachtige ervaring om op het centre court in de Rod Laver Arena te spelen, al leverde het hem wel wat problemen op.

Lees ook:  Eurostar past begin januari zijn dienstregeling aan vanwege treinstakingen in het VK

“Deze baan is veel langzamer dan de snelle buitenbanen waarop ik eerder speelde en trainde. Ik moest er echt aan wennen, alsof je een heel ander toernooi speelt”, aldus de Nederlandse tennisser. “Het is een prachtige baan waar je van droomt om te spelen. Ik wilde gewoon wat meer van mijn beste niveau laten zien.”

“Ik vond Tistsipas erg goed, met een erg sterke service. Alle eer aan hem. Hij is niet voor niets de nummer drie van de wereld”, aldus Griekspoor. “

Plaats een reactie