Steden nemen opnieuw veiligheidsmaatregelen rond de laatste WK-wedstrijd van Marokko


Steden in Nederland nemen zaterdag opnieuw maatregelen om onrust na het WK-duel van Marokko tegen Kroatië te voorkomen. De twee landen spelen om de derde en vierde plek. Bij eerdere Marokko-duels braken in meerdere steden rellen uit.

In Amsterdam zijn het Mercatorplein, Plein 40-45 inclusief een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan, Tussen Meer en Insulindeweg/Molukkenstraat weer aangewezen als veiligheidsrisicogebieden.

In deze gebieden kunnen agenten preventief fouilleren op bezit van zwaar vuurwerk. Ook het waterkanon uit Duitsland staat weer stand-by.

De driehoek (burgemeester, korpschef en politiechef) benadrukte dat er zaterdag ruimte moet zijn om het optreden van het Marokkaanse elftal op straat uitbundig te vieren, maar stelde duidelijke grenzen.

In Utrecht is van 14.00 uur tot 00.00 uur een deel van de wijk Lombok aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Ook wordt er in de wijk extra verlichting aangebracht en worden verkeersmaatregelen getroffen.

“De inzet van alle betrokken partijen – van politie tot buurtvaders en van jongerenwerkers tot moskeebesturen – is en blijft gericht op het faciliteren van een zo mooi en veilig mogelijk feest na de overwinning van Marokko”, aldus de gemeente.

Lees ook:  Kamerleden willen maatregelen tegen overal op straat geparkeerde deelscooters

Rotterdam zet echter geen zware middelen in of wijst risicogebieden aan, maar doet net als de afgelopen weken een beroep op wijkvaders en jongerenwerkers. Dit geldt ook voor Den Haag en Amersfoort.

Plaats een reactie