Sneeuw bedekt oost en zuidoost Nederland; Vannacht en morgen meer sneeuw


Sneeuwval heeft donderdagochtend in delen van Oost- en Zuidoost-Nederland het landschap magisch gemaakt. In gebieden op de Veluwe, in de regio Nijmegen, in het oosten van Noord-Brabant en in Limburg vielen enkele centimeters sneeuw. Het weer droeg bij aan de ergste ochtendspits sinds 2019.

Het sneeuwgebied vertrekt van Nederland naar Duitsland, maar Zuid-Limburg kan volgens Weeronline nog tot laat in de ochtend sneeuw krijgen. De sneeuw zal niet heel lang aanhouden, dus geniet er maar het beste van deze ochtend.

In het westen breekt de zon door de wolken. Het noorden krijgt vandaag nog wat winterse buien. De maxima lopen op tot tussen de 2 graden in Zuid-Limburg en 6 graden langs de kust.

Volgens Rijkswaterstaat culmineerden de winterse buien, gladheid op de wegen en stakende regionale ov-medewerkers in de drukste ochtendspits sinds 2019. Rond 07.50 uur piekte het verkeer met bijna 690 kilometer file op de Nederlandse snelwegen.

De zuidelijke helft van Nederland kan vanavond meer sneeuw krijgen. De winterse buien beginnen als regen en natte sneeuw, maar gaan later in de nacht over in echte sneeuw. De oostelijke delen van Noord-Brabant, de Achterhoek en Limburg hebben de meeste kans om morgenochtend wakker te worden met enkele centimeters sneeuw.

Lees ook:  Alle Oranje-spelers klaar om te spelen, maar sommigen verkouden

Vrijdag trekken in de loop van de dag meer winterse buien over het land. Het oosten van Nederland heeft de meeste kans op een wit landschap. Het weekend is overwegend droog met vannacht lichte tot matige vorst.Plaats een reactie