Situatie Schiphol op zondag veel beter dan zaterdag

Image source - Pexels.com


De wachtrijen op Schiphol zijn zondagochtend “een stuk beter” dan op zaterdag, toen reizigers uren in de rij moesten staan. Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn momenteel alle lijnen binnen en worden de buitenluifels niet gebruikt.

Vooral op zondag is Schiphol druk met aankomende passagiers. Volgens een woordvoerder keren zo’n 65.000 reizigers terug van elders en hoeven ze niet door de beveiliging. Het aantal vertrekkende passagiers bedraagt ​​bijna 55.000. In totaal verwerkt Schiphol zondag 180.000 reizigers. Transferpassagiers worden geteld als zowel aankomende als vertrekkende passagiers. Zondag zijn er in totaal 1.267 vluchten.

Zaterdag waren om verschillende redenen minder beveiligers aan het werk dan gepland. De wachtrijen liepen op tot meer dan twee en een half uur en bijna 300 vluchten liepen vertraging op. Er waren veel verontwaardigde reacties op sociale media en sommige reizigers begonnen boos tegen de luiken te trappen die de toegang tot gesloten beveiligingsstroken blokkeerden. Schiphol erkende dat beveiliging “uitdagend” blijft.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?