Shell sloot benzinepompen voor laders af bij omgebouwd Rotterdams tankstation


Een sinds de jaren dertig bestaand Shell-tankstation nabij Rotterdam Centraal Station is omgebouwd tot een volledig elektrisch laadstation. Gelegen aan het Hofplein is het het eerste volledig elektrische station van Shell in Nederland.

Het station is wat het bedrijf nu een Mobility Hub noemt, en beloofde dat er op termijn nog een aantal zullen worden geïntroduceerd. “Klanten kunnen hun elektrische auto opladen bij een van de twaalf snelladers”, zegt Shell in een verklaring. De oplaadtijd zou tussen de 20 en 30 minuten moeten duren.

Voor de renovatie van de locatie Hofplein, op ongeveer een halve kilometer van het Centraal Station, heeft Shell de ondergrondse benzine- en dieseltanks uitgegraven en de oude brandstofpompen verwijderd. Het bedrijf zegt ook mee te willen werken aan het vergroenen van de binnenstad.

De Mobility Hubs zullen klanten uiteindelijk toegang geven tot elektrische huurvoertuigen, waaronder fietsen, scooters en auto’s. Een vertegenwoordiger van Shell zei dat het bedrijf verschillende partners heeft voor toekomstige locaties, waaronder Q-Park.

Lees ook:  Auto gevonden bij zoektocht naar schutter winkelcentrum Zwijndrecht; Verdachte nog voortvluchtig

Plaats een reactie