Sekswerkers werken steeds vaker vanuit huis

Image source - Pexels.com


Steeds meer sekswerkers werken stiekem vanuit huis, stelt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV). Sekswerkers vinden het financieel lucratiever om voor zichzelf te werken, maar het betekent ook dat ze onder de radar verdwijnen en meer risico lopen, zegt Rodney Haan, adviseur prostitutiebeleid bij het CVV.

Sekswerkers die onder de radar werken, lopen meer risico om in een gevaarlijke situatie terecht te komen, zegt Haan. “Het is moeilijk te meten waar gevaar is”, zei hij. “Maar van de radar zijn betekent niet automatisch dat ze slachtoffer zijn. Veel sekswerkers weten zich goed te beschermen.”

Nu sekswerkers voor zichzelf gaan werken, komen bordelen in Nederland in de problemen door personeelstekorten. Gemeenten geven ook vaak bordelenvergunningen die vijf jaar of korter duren. “Geen enkele ondernemer wil veel geld investeren met de kans om zijn bedrijf na een paar jaar weer kwijt te raken.”

In de afgelopen twee decennia is het aantal seksclubs in het land met zo’n 700 afgenomen tot ongeveer 300. Maar Haan denkt niet dat ze helemaal zullen verdwijnen, alleen in kleinere aantallen zullen doorgaan.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?