Scooterrijder, 20, om het leven, fietser gewond bij aanrijding Amsterdam


Bij een aanrijding in Amsterdam is zaterdagnacht een 20-jarige man om het leven gekomen. De man reed op zijn scooter in de Tweede Hugo de Grootstraat toen een personenauto hem aanreed, aldus de politie. De auto raakte ook een fietser, die gewond raakte. De automobilist vluchtte weg van de plaats van het ongeval, maar gaf zichzelf zondagavond aan, zegt de politie tegen AT5.

De verdachte is aangehouden en wordt maandag verhoord, zegt een politiewoordvoerder tegen de Amsterdamse omroep.

Het ongeval gebeurde rond 23.20 uur. Omstanders probeerden het slachtoffer te reanimeren totdat de eerste hulpdiensten arriveerden. Hulpdiensten brachten de man met spoed naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed. Ook de fietser is naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen meldden dat de personenauto vanuit de Jan van Galenstraat de Tweede Hugo de Grootstraat inreed. “Daar verloor de automobilist blijkbaar de macht over het stuur en raakte hij de scooterrijder en fietser aan de overzijde van de weg. Ze reden de andere kant op’, aldus de politie.

Lees ook:  Volledige tekst in het Engels van de kersttoespraak van koning Willem-Alexander in 2022

Een omstander maakte een foto van de vluchtende personenauto. Politieagenten vonden het voertuig later achtergelaten in het stadscentrum. Forensisch specialisten voerden sporenonderzoek uit op de plaats van de vluchtmisdrijf.

“Een gespecialiseerd team van politieagenten behandelt deze ernstige zaak”, aldus de politie.

Plaats een reactie