Schiphol zegt na een chaotisch jaar het nieuwjaarsfeest van het personeel af


Schiphol Airport organiseert dit jaar geen nieuwjaarsreceptie voor haar collega’s, omdat de luchthaven zich volledig wil richten op haar bedrijfsvoering. Een woordvoerder bevestigde de wijziging van de plannen na melding door Luchtvaartnieuws.

“Onze prioriteit is nu niet een nieuwjaarsreceptie, het zijn onze operaties”, zei ze. Het is vermoedelijk de eerste keer dat Schiphol de nieuwjaarsbijeenkomst overslaat, met uitzondering van de afgelopen twee jaar vanwege de coronabeperkingen.

Op Schiphol ontstonden afgelopen voorjaar, zomer en een deel van het najaar grote problemen door een tekort aan beveiligers en bagageafhandelaars. Wachttijden werden enorm en veiligheidscontroles, waardoor veel mensen hun vlucht misten.

Interim-CEO Ruud Sondag zei vorige maand dat Schiphol de controle over veel aspecten van de bedrijfsvoering kwijtraakte doordat een groot deel van de organisatie was uitbesteed. “De operationele agenda is de afgelopen jaren naar de achtergrond geraakt”, zegt Sondag. “Je verliest kennis en controle” als gevolg van het aanbieden van contracten aan bedrijven die inschrijven.

Lees ook:  De Nederlandse huizenprijzen dalen volgend jaar met 2,5 procent, zegt ING

De luchthaven probeert via een grote wervingscampagne nieuwe beveiligers aan te trekken. Schiphol verwacht nog honderden nieuwe beveiligers nodig te hebben voor het komende zomerseizoen van dit jaar.

Weer drukte deze week

Reizigers op Schiphol klaagden maandagochtend opnieuw over lange wachtrijen. Volgens een woordvoerder kwam dat door een tekort aan beveiligers.

Hij zei dat de wachttijd over het algemeen maximaal tussen de 45 minuten en een uur was. De drukte was echter lang niet zo erg als afgelopen zomer, beweerde hij.

Plaats een reactie