Schiphol worstelt nog steeds met koffers; Menigten beheersbaar

Image source - Pexels.com


Op Schiphol blijven nog steeds koffers achter, een probleem dat al maanden aan de gang is. De exploitant van de luchthaven geeft geen exacte cijfers over het aantal verweesde koffers, omdat dit van moment tot moment snel kan veranderen. Maar feit blijft dat er steeds meer koffers worden achtergelaten, die op een later tijdstip aan hun eigenaren moeten worden gekoppeld.

Begin juli, op het hoogtepunt van de drukte en chaos op Schiphol, stonden er zo’n 8.000 tot 10.000 koffers vast op de luchthaven zonder eigenaar. Deze achterstand is grotendeels weggewerkt. Enkele weken later meldde Schiphol dat er nog zo’n 1.500 koffers waren, het laatste cijfer dat de luchthaven bevestigt. Sindsdien heeft Schiphol geen precieze cijfers genoemd.

Er zijn verschillende oorzaken voor het kofferprobleem. Schiphol kampt met een krapte op de arbeidsmarkt die samenviel met het herstel van de reissector. Door een gebrek aan personeel is de bagageafhandeling er minder in geslaagd koffers voor vertrek in het vliegtuig te krijgen. De bagage-back-up kan worden verergerd als vliegtuigen vertraging hebben.

Ook moesten mensen de afgelopen maanden langer in de rij staan ​​dan normaal, waardoor velen hun vlucht moesten missen. In die situatie moet ook hun bagage van hun vlucht worden gehaald. Reizigers stappen soms heel laat in het vliegtuig, maar hun koffers zijn al uit het vrachtruim gehaald en de tassen zijn dan achtergelaten. Een groot deel van het kofferprobleem wordt ook veroorzaakt door bagage die door problemen ergens anders is opgehouden en vervolgens wordt teruggestuurd.

Overigens hebben de maatregelen van de luchthaven geleid tot een beter crowdmanagement op Schiphol. Voorheen was er een maximum gesteld aan het aantal dagelijkse reizigers dat vanaf de luchthaven mocht vertrekken.

Ook werd er nieuw personeel geworven. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de wachtrijen op de luchthaven vorige week zijn verminderd. De wachttijden op vrijdag waren volgens Schiphol zo’n 45 minuten tot een uur.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?