Schiphol enige EU-luchthaven waar taxiprijzen niet omhoog schoten

Image source - Pexels.com


De prijs die u uitgeeft aan een taxi op de luchthaven is het afgelopen jaar in Europa omhooggeschoten. Volgens onderzoek van Vliegveldinfo.nl betalen reizigers gemiddeld 10 procent meer voor een taxirit naar het centrum van de dichtstbijzijnde grote stad. Schiphol is de uitzondering waar de taxitarieven niet zijn gestegen.

Vliegveldinfo.nl vergelijkt jaarlijks de taxitarieven op de 50 drukste Europese luchthavens. Gemiddeld kost een taxi naar het centrum deze zomer 45 euro. Vooral in München steeg de prijs fors. Vorig jaar kostte de rit daar 75 euro, dit jaar 95 euro.

In Turkije zijn de taxitarieven zelfs verdubbeld, aldus de onderzoekers. Maar door de enorme waardevermindering van de Turkse lira betalen Nederlandse reizigers minder dan voorheen.

Volgens Guus Wantia, eigenaar van Vliegveldinfo.nl, kost het 55 euro om een ​​taxi te nemen van Schiphol naar hartje Amsterdam. Hij kon niet zeggen waarom de tarieven hier de inflatie niet volgden zoals elders in Europa. Hij vermoedt dat het komt doordat het Schipholtarief een jaar eerder flink is gestegen.

Met een tarief van 55 euro valt Schiphol net buiten de top tien van duurste luchthavens van Europa. Maar het centrum van Amsterdam is relatief dichtbij en het tarief kan hoger zijn tijdens de spits, zei Wantia.

Volgens het onderzoek betaal je op London Stansted het meeste voor een taxi, zo’n 118 euro. Maar die luchthaven ligt bijna vier keer zo ver van het hart van Londen als Schiphol van het centrum van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?