Ruim 2400 kg cocaïne gevonden na valse bommelding op MSC Lorena


Op het containerschip MSC Lorena, dat eind december noodgedwongen moest aanmeren in Vlissingen na een bommelding die later loos alarm bleek te zijn, is ruim 2.400 kilo cocaïne aangetroffen. “De drugs werden gevonden in een container met een deklading cacao”, aldus het Antwerpse parket.

De bommelding werd op 22 december door de Belgische politie ontvangen, toen het containerschip voor de kust van Vlissingen lag. Het schip moest vervolgens een week voor anker gaan. Nadat er bij onderzoek niets werd gevonden, kon het schip op 29 december aanmeren in de haven van Antwerpen om zijn lading te lossen.

Later arresteerde de politie twee verdachten die betrokken waren bij de valse bommelding. De twee verdachten waren een 24-jarige man uit Delft en een 22-jarige uit Hagenaar. De twee mannen worden verdacht van het dreigen met het plegen van een terroristisch misdrijf.

Volgens de NOS wil de politie dat de schade van de valse bommelding wordt verhaald op de twee verdachten. “Het schip moest een week voor anker liggen, waardoor de lading niet gelost kon worden. Daarbij moet men zich realiseren dat bijvoorbeeld het uitlenen van een telefoon om een ​​dreiging uit te spreken enorme gevolgen kan hebben”, zegt Gert Wibbelink, hoofd van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, vertelde de publieke omroep.

Lees ook:  Autoriteiten onderscheppen 9,7 ton cocaïne in Caribische Zee; 15 gearresteerd

Plaats een reactie