Rotterdamse politie schiet man neer die verdacht wordt van drie steken, onder wie agent


De politie in Rotterdam heeft een verdachte neergeschoten nadat hij drie mensen had neergestoken, onder wie een politieagent, aldus een politiewoordvoerder. De incidenten vonden plaats op de Molenlaan in Rotterdam-Hillegersberg.

De politie werd rond 18.30 uur naar de Molenlaan gestuurd na een melding van een steekpartij waarbij twee gewonden vielen. “Toen we daar parkeerden en uitstapten, werd een van onze collega’s door de verdachte bedreigd met een steekwapen”, aldus de woordvoerder.

De politieagent werd toen ook neergestoken en raakte gewond. De partner van de agent schoot vervolgens op de verdachte, die hierdoor ernstig gewond raakte. Alle vier de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het forensisch onderzoek wordt uitgevoerd door de politie in Den Haag onder leiding van het Openbaar Ministerie. Ook de Rijksrecherche zal het incident onderzoeken. De organisatie wordt ingeschakeld om onafhankelijk overheidsdiensten te onderzoeken, ook wanneer politieagenten een dienstwapen gebruiken.

Lees ook:  Amerikaanse ambassadeur deelt oliebollen uit in Den Haag na verloren WK-weddenschap

Plaats een reactie