Rotterdamse politie gaat voetbalrelschoppers ondervragen tijdens volgende wedstrijd Marokko


De Rotterdamse politie heeft een interessante manier gevonden om zeven verdachten van rellen na de wedstrijd Marokko-Spanje dinsdag uit de problemen te houden. Ze zullen de verdachten ondervragen tijdens de volgende WK-wedstrijd van Marokko. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam riep de relschoppers op om het voetbal niet voor iedereen te verpesten.

De Rotterdamse politie ontbood de zeven vermoedelijke relschoppers zondag om 16.00 uur op het politiebureau – als Marokko in de kwartfinales tegen Portugal speelt.

De politie heeft dinsdagavond 35 verdachten aangehouden in Rotterdam. Een van hen zit nog vast op verdenking van openlijk geweld en het afsteken van vuurwerk. De anderen werden weggestuurd met een proces-verbaal tegen hen.

Ook in Amsterdam veranderden feesten in rellen nadat Marokko dinsdag Spanje versloeg in de Qatar World Cup. “Vier het voetbal en verpest het niet voor anderen en jezelf”, zei burgemeester Femke Halsema woensdagochtend. De Amsterdamse politie arresteerde tien mensen.

“Proficiat aan alle Marokkaanse Amsterdammers met de prachtige overwinning gisteravond”, zei Halsema op Instagram. “En proficiat aan iedereen die er alles aan doet om er een echt feest van te maken. En aan de anderen die het verpesten voor hun buren, ouders, vrienden en gemeenschap: ga naar huis, gedraag je en onthoud dat het je alleen maar een strafblad, straf en minachting oplevert.”

Lees ook:  Vrijspraak gevraagd voor 7 Eindhovense terreurverdachten; Gevangenis geëist voor andere 2

Plaats een reactie