Ronald Koeman gaat terug naar een systeem met vier verdedigers


Ronald Koeman is maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands herenteam. De 59-jarige zal Oranje voor de tweede keer leiden nadat hij zijn baan bij FC Barcelona heeft opgezegd. Koeman bevestigde in zijn persconferentie dat hij teruggaat naar een systeem met vier verdedigers.

Koeman leidde de Nederlandse ploeg van 2018 tot 2020 in zijn eerste periode, waarbij hij de ploeg nieuw leven inblies door hen naar de kwalificatie voor de Europese kampioenschappen van 2020 en de finale van de Nations League te leiden, waarbij hij verloor van Portugal.

Koeman volgt Louis van Gaal op en heeft bevestigd dat hij het anders gaat doen dan zijn voorganger. Een van die dingen is de formatie die Oranje speelt. Waar Van Gaal een systeem speelde met drie of vijf verdedigers, bevestigde Koeman maandag dat hij zou terugkeren naar een systeem met vier verdedigers, vergelijkbaar met hoe hij dat in zijn eerste periode deed.

Lees ook:  Lichte stijging van mensen die in gebreke blijven bij het betalen van zorgverzekeringen; Eerste keer in 7 jaar

De in Zaandam geboren ex-verdediger zal bij deze gelegenheid geen contact zoeken met Van Gaal. Iets wat hij wel deed na zijn eerste aanstelling als baas van Nederland in 2018.

Op de vraag of de KNVB enige aarzeling had om Koeman te herbenoemen vanwege zijn vertrek in 2020, zei Koeman dat dat vreemd voor hem zou zijn. “De manier waarop ik vertrok was toegestaan ​​vanwege de clausule in mijn contract, dus het zou gek zijn als ze niet blij waren met de manier waarop dat ging.” Dit keer staat er geen clausule in het contract.

Steven Berghuis werd in de persconferentie geprezen om zijn interview na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van zondag. Berghuis werd bij zijn terugkeer in Rotterdam de hele week bedreigd. “Ik heb Steven een berichtje gestuurd om hem te vertellen dat ik vind dat hij het heel goed heeft gedaan. De meeste mensen blijven uit angst stil in dit soort situaties, maar ik vond het goed dat hij het zei, want zo voelde hij zich.”

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Koeman wordt beschouwd als een van de grootste spelers die Nederland ooit heeft voortgebracht. De verdediger speelde 78 keer voor zijn land en scoorde daarin 14 doelpunten.

Plaats een reactie