Regio Utrecht bouwt 1.500 flexibele woningen met 18 miljoen euro rijksoverheid

Image source - Pexels.com


Zeven gemeenten in de Veiligheidsregio Utrecht gaan komend jaar 1.500 flexibele woningen bouwen. De rijksoverheid stelt 18 miljoen euro beschikbaar voor deze tijdelijke woningen bestemd voor studenten, eerste woningzoekenden, vluchtelingen en andere woningzoekenden in de sociale sector.

De stad Utrecht krijgt 1.000 nieuwe flexibele woningen. De overige 500 komen in Nieuwegein, Rhenen, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Bunschoten en IJsselstein, meldt de NOS.

“Flexibele woningen zijn huizen die tijdelijk zijn, maar voor de lange termijn op aangewezen locaties zullen staan”, aldus de veiligheidsregio. De woningen zullen 10 tot 15 jaar in gebruik zijn. Het idee is dat mensen van een flexibele woning naar een permanente woning kunnen verhuizen. De regio wil de komende jaren 100.000 permanente woningen bouwen.

“Veel stoom en kokend water” helpt deze gemeenten om uiterlijk volgend jaar de flexibele woningen klaar te hebben, zegt Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio, tegen de omroep. “De urgentie is groot. Er is een groot woningtekort in onze regio. We hebben te veel mensen op een wachtlijst.” Ze noemde de flexibele woningen een “oplossing die als goede buffer kan dienen” terwijl er meer permanente woningen worden gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?