Rechtbank: Amsterdam mocht The Harbour Club sluiten na explosie

Image source - Pexels.com


De gemeente Amsterdam heeft terecht de The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost gesloten, zo oordeelde de rechtbank woensdag. De zaak was aangespannen door de eigenaren van het horecabedrijf, maar de rechtbank oordeelde in kort geding tegen hen.

Er waren drie gewelddadige incidenten bij de club in drie jaar. In 2019 werd er op de club geschoten, en vorig jaar werd daar op het terras een explosief tot ontploffing gebracht, waardoor er brand ontstond. Dit jaar ging er in de vroege ochtend van 10 augustus een explosief af, waardoor grote schade aan de ingang ontstond.

Vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde besloot de gemeente een week later de horeca voor een half jaar te sluiten. De voorzieningenrechter concludeerde woensdag dat de loco-burgemeester een passend besluit heeft genomen en dat “zij het belang van de openbare orde mocht laten wegen op het belang van The Harbour Club”.

Nadat de stad haar beslissing had genomen, zei The Harbour Club geschokt en verrast te zijn dat de sluiting zeven dagen na de ontploffing werd aangekondigd. “We waren vorige week probleemloos open. Daarnaast vinden we het jammer dat dit besluit zonder enige onderbouwing is genomen”, zei de eigenaar destijds.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?