PSV wint in Noorwegen maar wordt toch tweede


PSV eindigde als tweede in hun Europa League-groep. Ondanks het verslaan van Bodo/Glimt in Noorwegen, eindigde de Eindhovense kant achter Arsenal, dat FC Zürich met 1-0 versloeg in Londen. Een eigen doelpunt van Alfons Sampstedt en een doelpunt van Johan Bakayoko bezorgden PSV de zege.

Ruud van Nistelrooij wees een sterk roulerend team aan voor de wedstrijd, aangezien PSV al verzekerd was van een knock-outplek. Joel Drommel kreeg de kans om zijn kwaliteiten in het doel te tonen met de eerste keus keeper, Walter Benitez, op de bank.

Bakayoko had al vroeg in de wedstrijd kunnen scoren. De jonge vleugelspeler bevond zich één-op-één met Bodo/Glimt-keeper Nikita Khalkin, maar de doelman redde.

PSV kwam 10 minuten voor rust op voorsprong. Een kopbal van Luuk de Jong leek binnengekopt door Ki-Jana Hoever, maar bij het zien van de replay was het Bodo/Glimt-verdediger Alfons Sampstedt die de laatste hand kreeg door een eigen doelpunt te maken.

Lees ook:  Nederlandse man in rolstoel beschuldigd van slaan en beroven Duitse toerist op Mallorca

De ploeg van Van Nistelrooij verdubbelde de voorsprong in de 52e minuut. Johan Bakayoko werkte een briljante counter af na een uitstekende opbouw van Anwar El Ghazi.

Bodo/Glimt begon PSV onder druk te zetten met de steun van hun steun, maar hun doelpunt kwam te laat voor de Noren. Invaller Nino Zugelj scoorde in de derde minuut van de blessuretijd.

PSV speelt in de volgende ronde tegen een ploeg die uit de Champions League is gevallen. De KNVB-bekerhouders horen maandag bij de loting welke tegenstander het wordt.

Plaats een reactie